Vrienden van de Thuiszorg

Stichting Ontmoet en Groet

Stichting Ontmoet en Groet is een non-profit organisatie met bijna 90 vrijwilligers (voorheen ook wel bekend als Stichting Vrienden van de Thuiszorg). "Van harte welkom", dat is ons motto. Welkom zijn we op vele plekken, maar voelen we ons ook altijd welkom? 1 op de 3 ouderen in Eindhoven is eenzaam. Dat is niet alleen erg verdrietig, eenzaamheid brengt ook ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee. 

Door in het Ontmoet en Groethuys een thuisgevoel te creëren en een scala aan activiteiten te bieden verlagen wij de drempel voor ouderen om samen te komen, te zijn en te blijven. Middels het Ontmoet en Groethuys helpen wij ouderen met het opbouwen en onderhouden van een sociaal netwerk dat hen ondersteunt in zelfstandigheid en zorgt voor een zinvolle invulling van niet alleen de dag, maar ook van het gehele leven. Door het bieden van een prettige en uitnodigende omgeving realiseren wij voor ouderen en/of mantelzorgers een plek om samen te zijn. Om serieus te kunnen vertellen en luisteren of voor een luchtige dagbesteding.Van één kopje koffie met een zelfgebakken koekje, tot een compleet verzorgde dag weg. Iedereen is van harte welkom! 

 

 

De versobering van de zorg en de toenemende druk op de eigen verantwoordelijkheid betekent een zwaardere belasting van mantelzorgers en betrokken vrijwilligers.  

Stichting Ontmoet en Groet en haar donateurs blijft ondersteuning bieden om het leven waardevoller te maken.

Alles wat de Stichting onderneemt is erop gericht om een ieder het "van harte welkom" principe te laten beleven. ‘Harte’ staat in onze kernwaarden voor:
Hoffelijk: oprechte en persoonlijke aandacht voor de doelgroep;
Aandacht: wij maken écht contact met de doelgroep, pakken signalen op en zijn attent;
Re-spect: door goed te kijken zie je een ander pas echt;
Thuys: ondersteunt de veiligheid en zorg van ‘thuys’ die stimulans geeft bij het aangaan van sociale contacten;
Energie: het uitgangspunt is om een ervaring te creëren die direct energie geeft maar ook langere tijd nawerkt in de toekomst.

Wij nodigen u graag uit om ook Vriend te worden. Kijk voor meer inhoudelijke informatie eens naar onze activiteiten of naar onze nieuwspagina.

 

ANBI    Nederland Filantropieland V4