Vrienden van de Thuiszorg

Wat staat er op de agenda?

Een overzicht van de activiteiten, evenementen en projecten van Stichting Ontmoet en Groet.

Huyskamer

Twee maal per week organiseren vrijwilligers een gezellige middag voor cliënten. Men kan vrij binnenlopen, zonder verplichtingen. Sommige gasten komen om een kaartje te leggen, anderen voor een praatje, weer anderen lezen rustig een boek. Wie het leuk vindt, kan ook meedoen met allerlei creatieve activiteiten. Inclusief lunch.
Lees verder...

Vrienden Vakantieweek

P1070175De Vrienden vakantieweek is voor mensen die extra verzorging nodig hebben, niet goed ter been zijn, financiële problemen hebben, eenzaam zijn. Kortom mensen die niet zo makkelijk zelf op vakantie kunnen gaan.
Lees verder...

Ouwehands Dierenpark

OuwehandsVoor een dagje dierenpark vertrekt er jaarlijks vanuit het Ontmoet en Groethuys een volle bus naar Ouwehands Dierenpark te Rhenen. In de ochtend worden we hartelijk ontvangen en genieten we van een kopje koffie/ thee en cake, allemaal aangeboden door het park. We kunnen de hele dag het dierenpark bewonderen en brengen een bezoek aan en de zeeleeuwenshow. Tussentijds wordt ook nog een lunch aangeboden. Om 16.00 uur vertrekt de bus weer huiswaarts. Deze dag wordt mogelijk gemaakt, dankzij onze vele vrijwilligers en dankzij de gulle giften van kleine en grote sponsoren.
Lees verder...

Kookclub Valkenswaard

foto5Wegens het succes van de Kookclub in Eindhoven, zijn we een aantal jaren geleden gestart met een kookclub in Valkenswaard. Het is een ontmoetingsplaats voor eenzame ouderen, die tweewekelijks op donderdag samen koken en eten. Dankzij de sponsor "Woningbelang" is dit mogelijk die ons een ruimte aanbood in Dommelen, De Rabobank, die ons een geldbedrag schonk voor het kopen van de inrichting van de keuken, en supermarkt "Plus", eigenaar Bernd Korner, waar we gratis onze boodschappen mogen doen. Veel dank hiervoor ! Het doel van deze club is om samen van een maaltijd te genieten, en voor de mannen die niet kunnen koken doen hier hun ervaring op. 
Lees verder...

De Breisterren

In het Ontmoet en Groethuys vindt de activiteit Breisterren plaats. Dames komen wekelijk bij elkaar om te breien met wol van het Kempische Heideschaap. Onder begeleiding van een vrijwilliger worden de mooiste producten gebreid. Naast het breien is het sociale aspect, elkaar ontmoeten, zeker zo belangrijk. 
Lees verder...

Mannen onder de Pannen

Een concept zoals de kookclub, maar dan specifiek gericht op mannen die samen willen koken en die ook (tijdelijk) deelnemen om te leren koken. Deze activiteit vindt plaats op woensdag in het Ontmoet en Groethuys in Eindhoven. Tussen de middag 1 groep en s ’avonds 1 groep. 
Lees verder...

Taarten voor Taarten

Een activiteit die 2 keer per week plaats vindt (maandagochtend en woensdagochtend). Deelnemers bakken onder begeleiding van een vrijwilliger taarten of koekjes. Deze worden per stuk verkocht aan de gasten van het Ontmoet en Groethuys. De activiteit start met gezamenlijk koffie drinken en een taakverdeling.  Vrijwilligers verzorgen de inkopen, de deelnemers bakken de taarten c.q. de koekjes. De opbrengst van de verkoop wordt besteed aan het inkopen van nieuwe ingrediënten, maar ook om een paar keer per jaar een dagje weg te gaan met de deelnemers. Per bak activiteit kunnen maximaal 4 tot 5 gasten deelnemen.
Lees verder...

Mannen van Metaal

Iedere woensdagochtend/middag komen mannen bij elkaar om ijzerwaren en huishoudelijke apparaten uit elkaar te halen. Het metaal/ijzer wordt gescheiden en vervolgens bij een recycle bedrijf ingeleverd. De opbrengst van oud ijzer komt ten goede aan de deelnemende mannen die daar dan een dagje weg voor gaan. Het gaat niet om repareren van spullen, maar vooral het uit elkaar halen. 
Lees verder...

Kookclub

Een paar avonden per week is er een kookclub. Ouderen die onder begeleiding van 2 vrijwilligers een maaltijd voorbereiden. De inkopen worden door de vrijwilligers gedaan, in samenspraak met de deelnemers. Er wordt gestart met een kop koffie waarbij dan ook de taken voor de maaltijd besproken worden, wie gaat wat doen. Vrijwilligers ondersteunen en helpen bij het kookproces. Samen de tafel dekken en daarna ook gezamenlijk dineren. Bij voldoende aanmeldingen wordt een nieuwe groep gestart. Een groep bestaat uit 6 personen.
Lees verder...

Aan Tafel!

Het serveren van een warme maaltijd voor inwoners van de wijk, gasten Ontmoet en Groethuys.
Lees verder...

Pilates

1 x per week onder begeleiding van een instructrice bewust worden van beweegpatronen. Afgestemd op ouderen. 
Lees verder...

Bewegen/vitaliteit/sport

Onder begeleiding van een professionele sportcoach en een vrijwilliger is het mogelijk om in gewone kleding en schoenen te bewegen. Hiervoor hebben we uitdagende apparatuur opgesteld waarbij de gasten op een interactieve manier uitgedaagd worden. Ook is er aandacht voor (val) preventie.
Lees verder...

Mantel der Liefde

Een koffiemoment voor en door mantelzorgers.  Even een moment voor de mantelzorger. Soms kan het helpen  ervaringen te delen, begrip en steun te vinden bij andere mantelzorgers en hen tegelijkertijd ook zelf een luisterend oor te bieden. “Met de Mantel der Liefde” is zo’n plek waar dat kan.  Degene waar u voor zorgt kunt u altijd meenemen, wij nemen de zorg even over.
Lees verder...

Liederentafel

Eenmaal per week, gezellig rondom de tafel, samen bekende liedjes van vroeger zingen.
Lees verder...

Soeptrienen

Onder begeleiding van een vrijwilliger wekelijks verse soep maken
Lees verder...

Voor de draad ermee!

Een project waarbij enkele gasten, onder begeleiding van een deskundige vrijwilliger, ‘lichte’ herstel werkzaamheden aan kleding verzorgen. De activiteiten variëren van het aanzetten van een knoop, het vervangen van een rits tot het innemen van een pantalon. De bezoekers die kleding komen brengen kunnen in het Ontmoet en Groethuys  een kopje koffie drinken, terwijl de kleding wordt gemaakt. Voor werkzaamheden die meer tijd in beslag nemen wordt een aparte afspraak gemaakt.
Lees verder...

Wandeling door de wijk

Onder begeleiding van een vrijwilliger een wandeling van ongeveer een uur in de directe omgeving. Bij terugkomst een lekkere kop soep gemaakt door de soeptrienen.
Lees verder...

Boodschappenplusbus

Project in samenwerking met het Nationale Ouderen fonds. Een aantal keer per week vertrekt de bus vanuit het Ontmoet en Groethuys en haalt deelnemers thuis op om mee te gaan voor een leuk uitje.
Lees verder...

Stumobiel

Een vervoersservice door studenten voor gasten van het Ontmoet en Groethuys. Gasten worden thuis opgehaald door een student. In ruil voor de gereden kilometers mag de student de auto privé gebruiken.
Lees verder...

Gezellig op zondag

Iedere 1e en 3e zondag van de maand een ontmoetingsmoment voor ouderen. Samen koffie drinken, lunchen en diverse gezellige activiteiten.
Lees verder...

Tuinieren op hoogte

Samen (buiten) planten verzorgen, aanplanten en lekker met de vingers in de aarde. Vrijwilliger gezocht!
Lees verder...